Parku eshte i hapur :nga 8:00 deri në 19:30

Home

Butrint Mirësevini Në BUTRINT

Eksploro Butrintin

Butrinti është përshkruar si një mikrobotë e historisë së Shqipërisë.

  • Legjendat

    Pjesë e historisë së qytetit antik janë dhe legjendat e ndryshme të tramsetuara nga Homeri dhe Virgjili.

  • FILLESAT E POPULLIMIT NË BUTRINT

    Dëshmia më e hershme e popullimit të Butrintit, daton rreth shekullit të 12-të para Krishtit, por vendbanimi do të lulëzontë vetëm pas shekullit të 8-të para Krishtit.

  • BUTRINTI SI QËNDËR KULTI

    Gjatë pjesës më të madhe të historisë së tij të lashtë, Butrinti funksionoi si një qendër kulti kushtuar Asklepit, perëndisë së shëndetit.

Eksploro Butrintin
Rreth Nesh

Parku Kombëtar i Butrintit është një nga zonat më të rëndësishme të trashëgimisë sonë kulturore, arkeologjike, mjedisore dhe turistike të vendit. Zemra e Parkut Kombëtar është qyteti Antik i Butrintit, ekzistenca e të cilit vazhdoi pa ndërprerje, që prej periudhës së prehistorisë e deri në mesjetë, duke ofruar kështu një shumëllojshmëri kulturash dhe periudhash historike.

Monumente & Habitate Kalaja & Muzeu

Butrint Monumente

Kulla Venedikase
Tempulli i Asklepit
Teatri
Pallati i Trikonkës
Pagëzimorja
Bazilika e madhe
Porta e liqenit (Skea)
Porta e Luanit
Pusi Junia Rufines
Fortesa Trekëndore

Thënie Çfarë thonë Vizitorët

Evente Eventet më Të Fundit

Event

Butrint aktivitete

Ditët e fundit qyteti antik i Butrintit ishte vendi, ku u organizuan disa aktivitete kulturore dhe promovuese. Një prej aktiviteteve ishte prezantimi i projektit për reabilitimin e kalasë së Ali Pashe Tepelenës, në hyrje të kanalit të Vivarit. Ky obj [...]

Event

TRASHËGIMIA NATYRORE E PARKUT KOMBËTAR TË BUTRINTIT

Rrënojat arkeologjike të Butrintit njihen botërisht, por pasuritë e vlerat natyrore të parkut janë lënë në harresë. U organizua, në afërsi të Parkut Kombëtar të Butrintit, takimi i ekspertëve mjedisorë të projektit “Parqet Dinarike“ me 30 përfaqësues [...]

Njoftime Njoftime E Fundit

`{`:sq`}` Mbishkrimet e Teatrit dëshmojnë qartë se ndryshe nga bota greke, këtu gruaja luante një rol të veçantë, sepse këtu ishin
gratë që kishin të drejtën e trashëgimit të pasurive, gjë që nuk ndodhte në Greqi. Ishin gratë që jepnin lejen për lirimin e skllevërve, që
ishte një gjë unike në Antikitet.