Parku eshte i hapur :nga 8:00 deri në 19:30

Rreth Nesh

Know Our History

Rreth Nesh

Butrinti Mirësevini Në Butrint

Parku Kombëtar
i Butrintit

është një nga zonat më të rëndësishme të trashëgimisë sonë kulturore, arkeologjike, mjedisore dhe turistike të vendit.

  • Në nëntor të 2005

    Këshilli i Ministrave vendosi zgjerimin e Parkut Kombëtar të Butrintit në 86 km².

  • Në vitin 1992

    Butrinti u pranua si vendbanimi i parë arkeologjik i Republikës së Shqipërisë në listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s.

  • Në vitin 1948

    Në saj të vlerave të larta historiko-kulturore qyteti antik i Butrintit u përzgjodh fillimisht si Monument Kulture në ligjin e monumenteve të Kulturës së Shqipërisë.

Shiko Më Shumë

 

Vizitor Në Ditë

 

Vizitor Në Javë

 

Vizitor Në Muaj

 

Vizitor Në Vit